Kemal Sayar Sözleri

Kemal Sayar, Türk yazar, şair ve akademisyen. 1957 doğumlu olan Sayar, Türk edebiyatı ve kültürü üzerine önemli çalışmalar yapmış bir isimdir. Modern Türk şiiri ve edebiyatı konularında uzmanlaşmıştır. “Bir Yaz Gecesi Rüyası: Ahmed Arif”, “Behçet Necatigil: Şiir ve Hayat”, “Ahmet Haşim: Türk Şiirinde Bir Öncü” gibi eserleriyle tanınır. Akademik kariyeri boyunca Türk edebiyatı ve kültürü üzerine birçok makale ve araştırma kaleme almıştır.
Kemal Sayar Sözleri Kısa
* Her an, bir başlangıçtır.
* Mücadele, zaferin öncüsüdür.
* Sevgi, dünyayı güzelleştirir.
* Her gün, biraz daha büyüyoruz.
* Mutluluk, küçük anlarda gizlidir.
* Hayat, yaşamayı öğrenmekle başlar.
* Size kendimden bahsediyorum doktor.
* Hayatta her şeyin bir anlamı vardır.
* Her gün, bir adım daha yaklaşıyoruz.
* İçsel güç, sınırları aşmamızı sağlar.
* İçimizdeki iyilik, dünyaya ışık saçar.
* Her aşk bulunduğu kalbin şeklini alır.
* Küçük detaylar, büyük farklar yaratır.
* Mücadele etmek, güçlü olmanın yoludur.
* Kendini keşfetmek, en büyük maceradır.
* Kendine inanmak, başarının anahtarıdır.
* Hayatta her zaman bir seçimimiz vardır.
* Küçük adımlar, büyük başarıları getirir.
* İyi bir insan olmak, en büyük zenginliktir.
* Her gün, yeni bir fırsatın kapısını aralar.
* Her gün, bir şeyler öğrenmeye açık olmalıyız.
* Merhametin eli, aklın aritmetiğinden hızlıdır.
* İçimizdeki güzellik, dışımızdaki ışığı yansıtır.
* Sabır, her zorluğun üstesinden gelmemizi sağlar.
* Hayat, öğrenmeye ve büyümeye açık bir serüvendir.
* Hayatta önemli olan, yaptıklarımızın kalitesidir.
* Her sabah, yeni bir başlangıç ve yeni bir umuttur.
* Sevgi, hiçbir şeye değişilmeyecek kadar değerlidir.
* Hayatta en büyük hazine, içsel huzur ve mutluluktur.
* Modern insanın problemi, samimi ve sahici olamaması.
* Kalbinin sesini dinle, çünkü cevaplar orada gizlidir.
* Yola çıktın çünkü dünya senin için yerleşmeye değmez.
* Sorunları çözmek için çaba göstermek, büyümeyi sağlar.
* Ruhumuzun en derin yaraları, ancak affetmekle iyileşir.
Kemal Sayar Kitap Alıntı Sözleri
* Hayat, hayalleri gerçekleştirebileceğimiz bir sahnedir.
* İçimizdeki güç, zorlukların üstesinden gelmemizi sağlar.
* Kötülerin kaybetmediği bir ülke, çocuklarına ahlakı öğretemez.
* Sessizlik susmak değil, bir başkasının kelimeleriyle düşünmektir.
* Yarının ne getireceğini bilemeyiz, ama bugünü değerlendirebiliriz.
* Her gün bir adım atmak, hedeflerine bir adım daha yaklaşmanı sağlar.
* Hep gidecekmiş gibi yaşarsın da, Dünyada bir gurbet tadı olur ağzında.
* Kendine inan, çünkü inandığın sürece başaramayacağın hiçbir şey yoktur.
* Herkes vicdanı kadar insandır. Vicdan, insanlığımızın turnusol kağıdıdır.
* Hayatta en değerli zaman, bugündür; çünkü yarının ne getireceğini bilemeyiz.
* İnsanın olduğu yerde, sizin hikayenizi dinlemeye hazır bir yürek mutlaka vardır.
* İnsanın kendi içine çekildiği sokaklar, deniz kıyıları ve nihayet şehirler vardır.
* O an için bize dert veren şeyin yarın bize kuvvet vermiş olduğunu fark edebiliriz.
* Kişi kendi kalbine olan yolculuğunu tamamladığında, herkesin kalbinde kendini bulur.
* Şöyle ağlayarak yalvaramıyorsam Mevlâ’ya harfler arasında yalpalayan o ömrü ne yapayım ?
* Yaşama sanatı, ıstırabımızdan öğrenmek ve neşemizi besleyip büyütmekle hükmünü icra eder.
Kemal Sayar Meşhur Sözleri
* Kötülükle aynı dilden konuştuğunda, onun saltanatı güçlenir. Marifet, onu dilsiz bırakmakta.
* Hayat, içinde bulunduğumuz anların toplamıdır; bu anları değerli kılmak ise bizim elimizdedir.
* Her ayrılık iyi bir vedayı hak eder. Kaybettiğinizi toprağa vermedikçe, yasınızı bitiremezsiniz.
* Tuhaf olan, bugün müslim olduğunu söyleyen insanların hayatında çirkinliğin kurduğu saltanattır.
* İnsan zorlukla sınanmadan içindeki gücü keşfedemez açılmamış kanatların büyüklüğünü kimse bilemez.
* İnsan zorlukla sınanmadan içinde saklı duran gücü keşfedemez. Açılmamış kanatların büyüklüğünü kimse bilemez.
* Kendim için talep ettiğim hakları, ötekine de, hiç cömertlik taslamadan verebiliyorsam bir vicdanım var demektir.
* Hayat kitabımızı, Hayal kırıklığı ve umudun mürekkebine banarak yazıyoruz, bu yüzden olsa gerek, sayfaları rengarenk.
* İnciten ne yaptığını bilmiyor ama sen biliyorsun. Bırak kin kindarların, hınç zalimlerin, kötülük kalpsizlerin olsun.
* Merhametin kol gezdiği bir dünyada insan insana yurt ve sığınaktır. Merhametli insan, bütün varlığa yar ve yardımcıdır.
* Herkesin konuşacak tonlarca şeyi olduğu bir dünyada, en çok işitebilen kulaklara ihtiyaç var. Hissedebilen kalplere de.
* Ne bugünün ne de geçmişin bir saltanatı var artık. Ne saadet ne melankoli var. Upuzun, kımıltısız, yalın bir boşluk yalnızca.
* Sevdiklerinden zaman çalan kişi aslında hayattan çalmaktadır. Zamandan tasarruf etmek için sevgiyi heba eden, hayatı heba eder.
* Umutla karşılaşmak için ümitsizliğin ötesine gitmek gerek. Gecenin en ucuna kadar giderseniz, orada yeni bir şafakla karşılaşırsınız.
* Yirmili yaşlarında bir genç kız, birden şöyle diyor bana : ‘Affetmemek, ben Allah’tan daha iyi bilirim demektir.’ Şaşkın, bakakalıyorum.
Kemal Sayar En Çok Beğenilen Sözleri
* İnsan yerine konmayanların ölümlerini, feryat ve acılarını duyamıyoruz. Küresel propaganda, bizi onların bunu hak ettiklerine inandırıyor.
* Modern dünyada insan daha özgür ama daha narsist ve yabancı. Narsizmin en önemli ilacı, insanın kendi benliğini aşan bir gayeye yönelmesi.
* İyiliğe dair hiçbir söz, hiçbir eylem boşuna sarf edilmiş olamaz. Bir yerden yankı verir. Toprağa düşen bir tohum yoktur ki filiz vermesin.
* Modern aşk: Sev beni, seveyim seni. Sen benim ihtiyaçlarımı doyur, ben de senin. Değiş tokuş ekonomisi, menfaat ortaklığı. Aşk da kirlendi.
* İçimizde korkunun tohumları da durur, merhamet, aşk ve nezaketin tohumları da. Hangisine su verirsek o büyür. Neyin yeşereceği bizim seçimimiz.
* İnsan ötekinin yüzünü arayan bir varlık. Bir başkasında yankılanmak isteyen, içinin ışıklarını bir başkasının içine düşürmek isteyen bir varlık.
* Ruhunu satmayan her adam bu ahlaksız dünyanın suratında patlayan bir şamardır. ‘Akıllı’ bombalara yüreklerini siper eden mazlumlar, insanlığın zafer bildirisidir. Belki de bütün Gazze şimdi bir Musa’dır.
* Olmak cesaret ister. İçimizdeki boşluktan aşağıya bakabilme eyguzelsozler.com cesareti. Muhakkak ki başımız dönecektir. Sendelersek uçurumdan aşağı gideceğiz. Ama bakmazsak öğrenemeyeceğiz orada ne olduğunu; bizi bekleyen bizi biz yapan şeyi.
* Hayatı sadeleştirmek gerekiyor, basit yaşayan insanlar, kanaat edebilenler, ele geçirmeyi reddedenler, kendilerini sınırlandırabilenler bir adım önde yürüyor. Onlar, nadide sarı laleler gibi ışıltılarıyla dünyayı güzelleştiriyor.
* Hayatı daha duyarlı yaşamak için hüznü bilmek gerek. Hüzünle birlikte egomuza sınır çizmeyi öğreniriz. Tevazuyu, ötekinin haliyle hallenmeyi öğreniriz. Hüzün bize bu dünyada kendi benliklerimizi aşan, çok daha önemli meselelerin olduğunu fısıldar.
* Hız, modern dünyanın dehşet ve kuraklığına karşı kalkan işlevi görüyor. Hatırlamak istemediğimizi, hızlanarak unutuyoruz. Peki hız, hayattan mı yoksa ölümden mi kaçış? Hız, bir bakıma insanın kendi ölümünün, ölümlülüğünün farkına varmasını engelliyor.
* St. Augustine söylediği gibi, ‘başkalarının günahları bizi aziz kılmaz’. Ne ki pek çok insan başkalarının hata ve günahlarını anlatmakla rahatlar, sanır ki kendisi o hatalardan münezzehtir ve bu yüzden yerdiği kişiye göre daha iyi bir yerde durmaktadır.
Kemal Sayar Sözleri Uzun
* Umutlu insan, kökü ve kanatları olan insandır, buhranların içinden çıkmanın ve sorunları çözmenin bir yolunu bulur. Hayatlarımız boyunca kök ve kanatlarımızı arar, bazen bulur, bazen de kaybederiz. Tuhaf ama, kanatlanacak cesareti bulanlar aynı zamanda bir kökü olanlardır.
* Özgürlük için yapmamız gereken şey aslında basittir: Arada, kapsama alanı dışında olmak. Sevgiliyi özlemek. Ona mektup yazmak. Uzun zamandır görmediğiniz dostları çat kapı ziyaret etmek. Bir kitabı, bir anı, bir sohbeti bölmeden yaşamak. Hayatın akışına kapılmak. Sessizliğe kulak vermek.
* Ümit ve iyimserliği birer mücevher gibi ruhunda gezdiren insanlar sayesinde dünyanın güzelleşir. Onların yeryüzüne vuran ışığı; bize adaletin, eşitliğin, saygının hala mümkün olduğunu, istersek kötülüğü değiştirebileceğimizi telkin eder. Ümidi diri tutan ise, yeryüzünde merhametin varlığıdır.
* Türk televizyonları türk toplumunun ruh sağlığını tehdit eden en büyük unsurdur. Bunu göğsümü gere gere söylerim. Bu adi, pespaye programlar insanların birbirine yabancılaşmasını tırmandırıyor. İnsanları değersizleştiriyor, metalaştırıyor. Bunun sonucunda da toplumda birbirine saygı duymayan, nesne muamelesi yapan bir gençlik türüyor.
* Kırılgan erkekler de vardır. Hayatın uğramadık arka sokağını bırakmamış ama elinde avucunda bir şey kalmamış kimseler… Ne bir inci, ne bir gizli hazine, ne hayatı açıklamaya yetecek sloganlar, ne ömre yayılan bir aşk, ne uğruna ölünecek bir dava. Onlar da görünmemeye özen gösterirler. Yaşanmışlığın verdiği ağır tecrübe onları artık kenar sokaklardan geçmeye icbar eder. Kimse kendilerine ilişmesin isterler, ama bir punduna getirirseniz, size anlatacakları müthiş bir hikaye mutlaka vardır.