Konuşmak İle İlgili Sözler

Bu yazımızda neler okuyacaksınız: Konuşmak İle İlgili Sözler, Konuşmakla İlgili Sözler, Konuşmakla İlgili Güzel Sözler, Konuşmak Hakkında Sözler, Konuşmak İle İlgili Kısa Sözler, Çok Konuşanlarla İlgili Sözler, Konuşmak İle İlgili Sözler Resimli, Konuşmak İle İlgili Sözler Tumblr
Konuşmakla İlgili Sözler
Karşınızdaki kişiyi dinliyor musunuz yoksa konuşmak için sıra mı bekliyorsunuz? (Sigmund Freud)
Güzel konuşmanın sırrı, lüzumsuz sözleri terk etmektir. (Hz. Ebubekir)
Bazı insanlar boş zamanlarında seninle konuşurlar, bazıları ise seninle konuşmak için zaman ayırırlar. Farkı bil. (Jet Li)
Derler ki konuşmaktan zevk alacağın biriyle evlen, çünkü yaşlılıkta konuşmak ve dinlemek en çok arayacağınız özellik olacaktır. (Ahmet Şerif İzgören)
Konuşma, insanın aklını kullanma sanatıdır. (Eflatun)
Konuşmak istiyordum. Duyguları filan olan biriyle yani… (J. D. Salinger)
Düşünmeden konuşmak, nişan almadan ateş etmeye benzer. (G. C. Lichtenberg)
Erkeklerle konuşmak iyi ama erkekler kitaplardaki, filmlerdeki gibi konuşmuyorlar ki. (Murathan Mungan)
Az konuşmaktan nadiren, çok konuşmaktan ise çoğunlukla pişman oluruz. (Jean de La Bruyere)
Bir insanla konuşmak, ona bütün derdimi anlatmak istedim birdenbire. (Oğuz Atay)
Çok bilenler konuşmaz, çok konuşanlar bilmez. (Lao Tzu)
Dinlemek zekâ belirtisidir, konuşmak değil. İnsanlar ağızlarıyla söylediklerini kulaklarıyla duysalardı çok daha az konuşurlardı. (Ahmet Şerif İzgören)
Ne söyleyeceğini düşünerek konuşan kimse, insanların en akıllısıdır. (İbn-i Abbas)
Bir kişiyle olsun, her şeyimi kendimle konuşuyor gibi konuşmak istiyorum. (Dostoyevski)
Yerinde yapılan kısa bir konuşma, yersiz yapılan uzun bir konuşmadan bin defa daha etkilidir. (La Rochefaucauld)
Söyleyecek şeyimiz olmadığından değil söyleyecek çok şeyimiz var aslında ama bugüne kadar anlattıklarımız hiçbir işe yaramadığından konuşmak istemiyoruz. (Ali Lidar)
Eğer çok konuşmak faydalı olsaydı, Allah iki ağız, bir kulak verirdi. Onun için, çok dinleyip az konuşmak gerek. (Şems-i Tebriz-i)
Konuşmak ihtiyaç olabilir ama susmak bir sanattır. (Wolfgang Von Goethe)
Her bildiğini söyleme, her söylediğini bil. (A. Claudius)
Şu dünyada doğruyu söylemek kadar zoru, boş konuşmak kadar kolayı yoktur. (Dostoyevski)
Konuşmanın sırrı, kendi kabiliyetlerini göstermekten ziyade, başkalarının kabiliyetlerine yol açmaktadır. Sizinle konuşması sonunda zekasından ve kendisinden memnun olarak ayrılan, sizden de memnun olmuş demektir. (Jean de La Bruyere)
Sevmek, gönül almak, ince düşünmek, güzel konuşmak, halden anlamak, düşeni kaldırmak, ağlayanı güldürmek… Hep bedava biliyor musunuz? (Farid Farjad)
Konuşurken, hiçbir şey öğrenemezsiniz. (Lyndon B. Johnson)
Fazla konuşmak insanın ne kadar fazla bilgisi olduğunu değil, ne kadar geveze olduğunu gösterir. (Alan Moore)
Konuşabilmek ile konuşmayı bilmek arasında büyük bir fark vardır. Mesela çoğu insan ikincisini bilmez.
İki şey aklın eksikliğini gösterir: Konuşulacak yerde susmak, susulacak yerde konuşmak. (İskender Pala)
Bir insan en çok kimin yanında susuyorsa, aslında en çok onunla konuşmak istiyordur. (Chuck Palahniuk)
Hiçbir şey bizi, konuşma tarzımız kadar ele vermez. (Earl Nigthingale)
Kızdığımız zaman bağıran, konuşan biz değil hırsımızdır. (Montaigne)
Bazen kendi kendine konuşmak, bir insanlar konuşmaktan daha iyidir.
İnsan ne söylediğini bilmeli; fakat her bildiğini söylememelidir. (Namık Kemal)
Konuşmadan önce düşün, hareket etmeden önce ölç. (William Shakespeare)
Bazen insanların anlatacak çok şeyi vardır içinde. Ama konuşacak kimsesi yoktur.
İnsan ne kadar az düşünürse, o kadar çok konuşur. (Charles de Montesquieu)
İnsan konuşacağı şeyden kırk kat fazlasını bilmiyorsa, konuşmamalıdır. (Dale Carnegie)
Güzel konuşmak için tek bir yol vardır. Dinlemeyi öğrenmek. (Cristopher Morley)
Konuşma insanın aklını diliyle kullanma sanatıdır, konuşma aklın fihristidir. (Seneca)
Güzel konuşmayı kalp yapmalı. Yalnızca dilin iyi söz söylemesi faydasızdır. (Abdülkadir-i Geylani)
Gerçeği olduğu gibi konuşmak, gerçeğe saygı duymak ilişki hastalıklarının en güçlü ilacıdır. (Doğan Cüceloğlu)
Söz ilaç gibidir, gereği kadar sarf edilirse fayda verir, gerektiğinden fazlası ise zarara sebep olur. (Amr bin As)
Akıllı konuşur; çünkü onun söylemek istedikleri vardır, aptal konuşur; çünkü kendisinin bir şeyler söylemek zorunda olduğunu sanır. (Eflatun)
Konuşmak susmanın kokusudur. Ya sus git ya konuş gel. Ortalarda kalma. Yalan korkaklığın tortusudur. Dürüst kaba ol, eğreti saygılı olma. (Özdemir Asaf)
Bazen susarak ettiğimiz laflar, konuşarak harcadığımız sözlerden daha çok şey anlatır. (Friedrich Engels)
İnsanlar nasıl konuşulması gerektiğinin dersini alırlar. Ama en büyük ilim, nasıl ve ne zaman susulması gerektiğini bilmektir. (L. Tolstoy)
Tevazu ile konuşmayan bir kişi, zamanla bununla ilgili bütün kelimeleri de tamamıyla unutabilir. (Konfüçyüs)
Konuşmayı öğrenmek için iki yıl, susmayı öğrenmek için altmış yıl gereklidir.
Anlatmak istediğim çok şey, konuşmak istediğim tek kişi var. Hepsi bu kadar… (Douglas Noel)
Konuşmaların en önemlisi kendi kendimize olanıdır. Ama bunu çoğu zaman ihmal ederiz. (Oxenstiern)
İki şey hayatımızı karartır: Bir susacakken konuşmak. İki konuşacakken susmak…
Başlamanın en iyi yolu, konuşmayı kesip, yapmaya koyulmaktır. (Walt Disney)
İnsan, hayvandan konuşmakla üstündür. Ama doğru konuşmazsan hayvanlar senden üstün olurlar. (Sadi-i Şirazi)
Çok bilmeli, az konuşmalı, her soruya cevap vermemelidir. (Martin Luther King)
Meğer susmak; insanın içiyle konuşmasıymış, geç fark ettim. (Kahraman Tazeoğlu)
Sessizlik de bir çeşit konuşma sanatıdır. (Hazzlitt)
Konuşmak ihtiyaç olabilir ama susmak bir sanattır. (Goethe)
Akıllı adamlar söyleyecek sözleri olduğu için, aptallar illa konuşmak zorunda oldukları için konuşurlar.