Başa Kakmak İle İlgili Sözler

Başa Kakmak İle İlgili Sözler
<

Bu yazımızda neler okuyacaksınız: Başa Kakmak İle İlgili Sözler, Yapılan İyiliğin Yüze Vurulması İle İlgili Sözler, İyiliği Başa Kakmak Mesajları, İyiliği Başa Kakmak İle İlgili Hikayeler, Başa Kakmak İle İlgili Cümleler, Yaptığı İyiliği Söyleyen Sözler, Yapılan İyiliği Başa Kakmak İle İlgili Özlü Sözler, Yaptığı İyiliği Basa Kakmak İle İlgili Hadisler

Başa Kakmak İle İlgili Sözler

Elin ile yaptığın güzel hayırları, dilinle ziyan etme.

Dil ocakta yemek pişirilen tencerenin kapağına benzer. Kapak bir kere hareket ettiği zaman tencerede ne piştiğinin kokusu gelmeye başlar.

Yaptığın iyiliği kalkma başa yoksa bu iyilikten çıkar döner başka bir şeye.

Allah yolunda harcayıp da arkasından başa kakmayan ve gönül kırmayanlar için Allah katında mükâfatlar vardır. (Bakara suresi )

Bir iyilikten daha iyi olan şey yaptığın iyiliği unutmak ve asla onu başa kakmamaktır.

Birinden iyilik gören kimse, bu iyiliği hiç unutmamalıdır. Birisine iyilik yapan ise, yaptığı iyiliği hiç hatırlamamalıdır. (Charron)

Sen yaptığın her iyiliği anlatırsan ballandıra ballandıra o iyilik olmaktan çıkar gider zarar verir hayır sahibine.

Üç kuruş verdi, üç gün geçmeden başına kaktı.

İyiliğinize inanılmasını istiyorsanız, ondan hiç söz etmeyin. (Blaise Pascal)

Reklamlar

Malını gösteriş için harcayanlara, yaptığı iyiliği hep dile getirenlere, yeryüzünde kibirle yürüyenlere yazıklar olsun.

Gel dese de bakma nakes aşına, Bir fırsat arar da kakar başına. (Neyzen Tevfik)

Mert olan yaptığı iyiliği unutur, namert olanın ise diline vurur.

Bize iyilik edenlerdense kendilerine iyiliğimiz dokunan kimseleri görmek daha çok hoşumuza gider. (La Rochefaucauld)

İyiliklerin en güzeli gizli yapılanı ve başa kalkılmayanıdır.

Ey iman edenler! Başa kakmak ve incitmek suretiyle yaptığınız iyilikleri boşa çıkarmayın. (Bakara suresi )

Ey iman edenler! Allah’a ve âhiret gününe inanmadığı halde malını gösteriş için harcayan kimse gibi, başa kakmak ve eziyet etmek suretiyle yaptığınız hayırlarınızı boşa çıkarmayın. Böylesinin durumu, üzerinde biraz toprak bulunan düz kayaya benzer ki, sağanak bir yağmur isabet etmiş de onu çıplak, pürüzsüz bir kaya haline getirivermiştir. Bunlar kazandıklarından hiç bir şey elde edemezler. (Bakara suresi – 262)

Üç sınıf insan vardır ki kıyamet günü Allah, onlarla konuşmaz, yüzlerine bakmaz, onları temize çıkarmaz. Hem de onlar için can yakıcı bir azap vardır: Elbisesini kibirle yerlerde sürüyen, yaptığı iyiliği başa kakan ve yalan yere yemin ederek ticaret malını iyi bir fiyatla satmaya çalışandır. (Müslim, İman 171)

Reklamlar

Başa Kakma ile ilgili bir Hikaye

İki arkadaş bir gün yolda yürürlerken hava bozmuş ve yağmur yağmaya başlamış. İki arkadaştan birinin yanında şemsiyesi varmış. Şemsiyesini açmış ve diğer arkadaşını da şemsiyenin altına alarak yola devam etmişler. Daha sonra iki arkadaş yine yolda yürürlerken şemsiyesi olan arkadaşına seni bir gün yağmurdan korumuştum hatırladın mı diye sormuş.

  • Arkadaşı evet hatırladım teşekkür ederim demiş.

Başka bir gün yine aynı iyiliği başa kakma olayı yaşanmış. Adam bu olay sonunda yolun kenarında gördüğü su birikintisinin içine kendini atmış ve her yeri ıslanmış. Sonra arkadaşına o gün bundan daha fazla ıslanamazdım değil mi diye sitem etmiş.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.