Ursula K. Le Guin Sözleri

Ursula K. Le Guin Sözleri

Ursula K. Le Guin (1929-2018), Amerikalı yazar ve şair, özellikle bilim kurgu ve fantastik edebiyatın önde gelen isimlerinden biridir. Eserlerinde, farklı dünyaları, kültürel çeşitlilik ve toplumsal eleştirilerle harmanlayarak okuyucusuna sunar. En bilinen kitapları arasında Karanlığın Sol Eli ve Mülksüzler bulunur; bu yapıtlar, cinsiyet, özgürlük ve güç ilişkileri gibi konuları derinlemesine ele alır.

Le Guin’in kurduğu “Ekümen” evreni, farklı kültürlerin ve toplumların bir arada var olduğu zengin bir dünya sunar. Güçlü karakterleri ve özgün kurgusuyla bilim kurgu ve fantastik edebiyatı sadece eğlencelik hikayeler olmaktan çıkararak, felsefi ve toplumsal sorgulamalarla dolu bir deneyim haline getirir. Hugo, Nebula ve Locus gibi prestijli ödüller kazanan Le Guin, bilim kurgu ve fantezi türlerinin edebiyat sahnesinde kabul görmesinde önemli bir rol üstlenmiştir.

Ursula K. Le Guin Sözleri Kısa

* Her insan, kendi yolunu çizer.

* Zaman, her şeyin cevabını verir.

* Yol, yolda yürüdükçe şekillenir.

Reklamlar

* Dünya, sonsuz bir keşif alanıdır.

* Duyabilmek için, susmak gerekir.

* Güzellik, gören gözlerde saklıdır.

* Hayal gücü, özgürlüğün kanatlarıdır.

* Yaşam, sürekli bir dönüşüm sürecidir.

* Büyüklük, korkulardan özgürleşmektir.

* Her ruh, anlatılacak bir hikâye taşır.

* Her hikâye, başka bir hikâyeye dokunur.

* Bir kitap, birçok hayatı değiştirebilir.

* Bilgiye ulaşmak, sonsuz bir yolculuktur.

* Yollar, insanın kendisini bulduğu yerdir.

* Birini tanımak, onun acısını paylaşmaktır.

* Bir yolculuk, insanın iç dünyasına açılır.

Reklamlar

* Bir kelime, bazen bir dünyayı kurtarabilir.

* Sonsuzluk, yaşamın her anında gizlenmiştir.

* Düşünce, kalbin derinliklerinde anlam bulur.

* Hayat, her an yeniden yazılan bir hikâyedir.

* En büyük bilgi, insanın kendisini tanımasıdır.

* Bir insanın derinliği, düşüncelerinde gizlidir.

* Bağımsızlık, her şeyden çok zihin özgürlüğüdür.

* Hayat, keşfetmeye devam ettiğimiz bir gizemdir.

* Güzellik, en sıradan şeylerde bile gizlenebilir.

* Bir insanın büyüklüğü, ruhunun derinliğinde yatar.

* Bütün dünyalar, anlatılmamış hikâyelerde saklıdır.

* Gerçek, sadece onu görmek isteyen gözlere görünür.

* Her hikâye, anlatıcının gözlerinden dünyayı gösterir.

Reklamlar

* Yaratıcı yetişkin, hayatta kalmayı başarmış çocuktur.

* Her şey, aslında gördüğünüzden daha fazlasını içerir.

Ursula K. Le Guin Sözleri Anlamlı

* Herkesin içinde bir evren vardır, keşfedilmeyi bekleyen.

* Haksızlıklar kuralları yaratır, cesaret ise onları yıkar

* Bütün olmak parça olmaktır; gerçek yolculuk geri dönüştür.

* Sonsuz sayıda gerçek vardır, hepsi farklı gözlerde saklıdır.

* Hiçbir şey senin değil. Kullanmak için var. Paylaşmak için var.

* Kıyıya vurmadıkları sürece, balıklar suyun farkında değildirler

* Balığı bilmek için yüzmeye, yıldızı bilmek için parlamaya gerek yok

* Bir hedefe doğru yol almak iyidir ama asıl önemli olan, yolculuğun kendisidir.

* Benim kadar ileri gitmek istemeyen hiç kimsenin beni gitmekten alıkoymaya hakkı yoktur

* Ejderhaların varlığını inkâr eden insanlar genellikle ejderhalar tarafından yenir. İçeriden.

* Şu üzülmesin, bu üzülmesin diye düşünüp onlar gibi bencil olamadığımız için bu haldeyiz işte.

* Düşünceler baskı altına alınarak yok edilemez. Onlar ancak dikkate alınmayarak yok edilebilir.

* Ölmek, kendini yitirmek ve diğerlerine katılmaktır. O ise kendini kurtarmış, diğerlerini yitirmişti.

* İlk Bakışta değil , Son bakıştadır aşk. Yani ayrılırken sana nasıl bakıyorsa o kadar sevmiştir seni.

* Eğer medeniyetin bir karşıtı varsa, savaştır bu. Bunlardan ya biri olur ya öteki, ikisi birden olamaz.

* Yaşamın geri kalan kısmı boyunca ya herkes gibi olmayı, ya da farklılıklarını erdeme dönüştürmeyi seçmen gerekir.

* Bütün duvarlar gibi iki anlamlı iki yüzlüydü. Neyin içeride, neyin dışarıda olduğu, duvarın hangi yanından baktığına bağlıydı.

Ursula K. Le Guin Kitap Sözleri

* Bir kum tanesinde bir dünyayı, bir yabani çiçekte cenneti görmek, sonsuzluğu avucunda tutmak ve bir saatte sonsuzluğu hissetmek.

* Ne bekleyeceğimizi bildiğimizi sanırız, ama bilemeyiz; beklediğimiz şey gerçekleşmeyecek şeydir, beklemediğimiz şey ise gerçek oluverir.

* Hiçbir şeyiniz yok. Hiçbir şeye sahip değilsiniz. Hiçbir eyguzelsozler.com şey sizin malınız değil. Özgürsünüz. Sahip olduğunuz tek şey ne olduğunuz ve ne verdiğinizdir.

* Bilinçaltı korkunçluklarla, fesatla dolu bir lağım çukuru değildir. Kabuslarla kaynaşan karanlık bir lağım çukuru da değildir. Sağlığın, hayal gücünün, yaratıcılığın pınarıdır bilinçaltı.

* ‘Devrim ya bireyin ruhundadır,ya da hiçbir yerde değildir.Ya herkes için, ya da hiçbir şey içindir. Eğer herhangi bir şekilde sonu var gibi görünüyorsa gerçek anlamda hiç başlamayacaktır.

* Düşüncenin doğasında iletilmek vardır, yazılmak, konuşulmak, gerçekleştirilmek. Düşünce çimen gibidir, ışığı arar, kalabalıkları sever, melezlenmek için can atar, üzerine basıldıkça daha iyi büyür.

* Bir mum yakan bir gölge yaratır kozmozda her şey zıttıyla var olur. aydınlığın dahi bir bedeli vardır. her şey gibi yok olmak zorunda olduğumuz dünyada Nietzche’nin de dediği gibi varlık sonsuz bir yaradır…

* İnsanı canlı tutan bir yerden ötekine dolaşmak değil, zamanı kendi yanına çekmek. Zamanla birlikte çalışmak, zamana karşı değil… Zamana karşı çalışmaktansa zamanla birlikte çalışmanın en iyi yanı, diye düşündü, zamanın boşa harcanmamasıdır.

* Eğer bir şeyi bütün olarak görebilirsen, hep güzelmiş gibi görünür. Gezegenler, yaşamlar… Ama yakından bakıldığında bir dünya yalnızca toz ve kayadan oluşur. Günden güne yaşam daha da zorlaşır, yorulursun, ritmi kaçırırsın. Uzaklığı ararsın-ara vermeyi. Dünyanın ne kadar güzel olduğunu görmenin yolu, onu ay gibi görmekten geçiyor. Yaşamın ne güzel olduğunu görmenin yolu, ölümün bakış açısından bakmaktan geçiyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.